صفر تا صد کد رهگیری املاک (قسمت چهارم)

نحوه دریافت کد رهگیری به چه صورت است؟

کد رهگیری ملک معامله شده باید توسط مشاورین املاک گرفته می شود. تمامی مفاد قرارداد مانند تاریخ قرارداد، مبلغ فروش، رهن و اجاره، تاریخ تحویل ملک، بیعانه پرداخت شده، امکانات خانه و … ثبت می شود. پس از آنکه قرارداد در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور تأیید شد، کد رهگیری برای افراد پیامک می شود که نشان دهنده تأیید قرارداد است. پس از آن می توان قرارداد را دریافت کرد و برای امضا به بنگاه املاک مراجعه کرد. قرارداد تأیید شده در سه نسخه چاپی است. یک نسخه آن نزد مشاور املاک باقی می ماند و دو نسخه دیگر به طرفین معامله داده می شود. دقت کنید که در هر سه نسخه و در بالای هر کدام از آنها باید کد QR چاپ شده و بر چسب هولوگرام نیز موجود باشد تا بتوان از اصالت آن اطمینان حاصل کرد.

در نتیجه مشاوران املاک باید بعد از اینکه در قسمت ثبت نام مشاوران املاک سایت “ایران املاک” ثبت نام کردند، امضای دیجیتال تهیه کنند. برای انجام این کار شما به سخت افزار امضای دیجیتال احتیاج دارید. پس از تهیه سخت افزار مذکور، صاحب جواز باید با در دست داشتن مدارک زیر به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند: اصل و کپی شناسنامه، اصل و کپی کارت ملی، اصل و کپی پروانه کسب، مهر مشاور املاک.

 نحوه استعلام کد رهگیری املاک

بعد از اینکه قرارداد شما ثبت و برای آن کد رهگیری صادر شد، می توانید با استعلام کد رهگیری، از صحت قرارداد خود مطمئن شده یا به جزئیات آن دسترسی پیدا کنید.شما با در دست داشتن کد رهگیری قرارداد (که از طریق پیامک نیز برای شما ارسال شده است) و کد ملیتان، به دو روش می توانید استعلام کد رهگیری خود را دریافت کنید.

  • روش اول

به سایت ایران املاک مراجعه کرده و از بخش منوی بالای صفحه، گزینه استعلام کد رهگیری حال پس از وارد کردن کد ملی، کد رهگیری قرارداد خود و کد امنیتی تصویر، دکمه جستجو را زده و از کد رهگیری خود استعلام بگیرید.

  • روش دوم

شما می توانید با ارسال کد ملی و کد رهگیری به شماره 110203001 به صورت کد ملی و کد رهگیری قرارداد، از جزئیات قرارداد مطلع شوید. فقط دقت داشته باشید که عدد اول باید کد ملی و عدد دوم کد رهگیری باشد.

 

نکات مهم در زمان نقل و انتقال ملک:

  • اصل سند مالکیت را ملاحظه کنید.
  • نگاه کنید که آیا اطلاعات اسنادی درج شده در بخش مالک سند، با اطلاعات هویتی مالک تطبیق دارد یا خیر.
  • اگر فردی از طرف مالک، وکالت نامه دارد، باید محضری و معتبر باشد.
  • مشخصات و حدود چهارگانه ملک به صورت فیزیکی بایستی با آنچه در سند درج شده، تطبیق داشته باشد.
  • هیچ ملکی را بدون کد رهگیری که روش اخذ آن را در این گفتار ارائه کردیم، معامله نکنید. شاید، این ملک، قبلاً به شخص حقیقی یا حقوقی دیگر فروخته شده باشد. در این حالت، معامله اول صحیح است و معامله دوم، باطل.
  • لذا توجه کنید، برخی از املاک و مستغلات، غیر قابل انتقال به غیر است و مثلاً در رهن بانک است یا دادگاه، این اجازه نقل و انتقال را سلب کرده باشد.
  • اجازه فروش و دریافت ثمن معامله بایستی در وکالت نامه معتبر قید شده باشد.
  • خیار فسخ برای مواردی که امکان انتقال ندارد، شرط کرده و برای آن، تعیین خسارت کنید. مراقب ساقط شدن کلیه خیارات قانونی در قرارداد باشید.

 

نویسنده: امید منافی

رزرو پلازا بهترین‌ها را برای شما آرزومند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.